Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2

Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2 có đáp án chi tiết

ICON

Bộ đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2 có đáp án dưới đây của Toppy mong rằng sẽ giúp các bạn học sinh rèn luyện và nâng cao kỹ năng giải đề hiệu quả và nhanh chóng. Ở cuối mỗi bài viết, chúng tôi luôn tổng hợp ngữ pháp trọng tâm trong đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2 và có giải thích chi tiết. Mong rằng bộ tài liệu này sẽ giúp các em học tốt, yêu thích và không sợ môn học này nữa.

Toppy – Ứng dụng học trực tuyến và luyện thi từ lớp 1 – 12, chuyên cung cấp những bộ tài liệu học tập hữu ích cho học sinh. Luôn đồng hành cùng phụ huynh và giáo viên nâng cao và cải thiện khả năng học tập của các em.

Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2 (Đề số 1)

I. LISTENING : (2.0 p)

Part 1: Listen and choose the reason why the people have their opinions about things. (1.0p)

1.

A. It’s too expensive.

B. It’s how people learn about the universe.

C. It’s not important.

2.

A. They are too short.

B. They interrupt his fabourite programs.

C. They’re boring.

3.

A. They encourage an interest in sports.

B. They cost too much.

C. Her country never wins.

4. 

A. They are dangerous.

B. They are fun to play.

C. They raise moneyfor the city.

Part 2: Listen and choose the words to fill in the blanks (1.0p)

UNIVERSAL      SCIENTISTS          SPACE        UNIVERSE           INFINITE              EARTH

The universe never, ever ends. It is (5)___________ in size. It’s funny when (6)___________ say they want to unlock the secrets of the universe. That’s impossible. There are way too many secrets out there. The universe has given us an adjective in English that is misused. When we say something is (7)___________, it doesn’t make sense. That’s because we’re saying it takes place or happens all around the universe, when in fact, it only happens on (8)___________.

II. LANGUAGE USE (3.0p)

Part 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently (0.5p)

  1. A. stop              B. effort            C. convenient            D. polluted
  2. A. trousers       B. house           C. blouse                    D. thought

Part 2:  Choose the best answer to complete the sentences (2.5p)

3. Ha Long Bay, ______ is located in Quang Ninh, Vietnam, was listed as one of New Seven Wonders of the World.

A. who                       B. where                  C. that                         D. which

4. Let’s go for a long walk, ______?

A. will we                   B. shall we              C. don’t you                D. do you

5. Liz and Peter prepared all those biscuits, _______?

A. did they                 B. did she               C. didn’t they              D. didn’t she

6. Lan is better cook than her mother, _______?

A. is she                    B. isn’t she              C. are they                  D. aren’t they

7. Despite the bad weather, he _______ get to school in time.

A. could                     B. wasn’t able to    C. couldn’t                 D. was able to

8. His flight was in ______ around the Earth at the speed of more than 17,000 miles per hour.

A. orbit                      B. travel                   C. circuit                     D. revolve

9. The Great Pyramid of Giza was built to protect the burial _______ from the weather and from the thieves.

A. boat                      B. chamber             C. spiral ramp            D. blocks of stone   

10. Neil Armstrong, an American _______, was the first man to step on the moon’s surface.

A. astronaut             B. astronomer        C. scientist                 D. inventor

11. The Great Pyramid was only _______ in height in the nineteenth century AD.

A. proposed             B. promoted           C. improved                D. surpassed

12. – Nam Tao: “_______ did it take to build the Great Pyramid of Giza?”

      – Bac Dau: “Over a 20 – year period”

A. How long             B. How far               C. How many             D. How often

III. READING (2.5p)

Part 1: Choose the correct answer (0.75 p)

1.

Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2
Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2
Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2
Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2

2. What does this message say?

A. Jess will meet Tom at the bar.

B. Tom should go to the restaurant without Jess.

C. Jess can’t go to the restaurant. She will meet Tom at the bar.

Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2
Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2

Part 2: Read the text and do the following tasks (1.75 p)

            The Taj Mahal, in India, is one of the most beautiful buildings in the world, built over 300 years ago by the Shah Jehan as a tomb for his wife. Shah Jehan loved his wife very much. He wanted the tomb to be perfect, that’s why he did not care about the time and money. Bearing this thought in mind, he found the finest workmen in all Asia to work on the building. It took over seventeen thousand men over 20 years to complete it. In front of the main entrance to the building, there is a long narrow pool. If you look in this pool, you will see all the beauty of the Taj Mahal in the reflection from the water.

Some people think the Taj Mahal is the most beautiful at sunset when the reflection of the building in the pool gleams like ruby. Others like it best at noon. Many think it is the most beautiful by moonlight, at nights when the moon is spending the night beside the pool. When morning comes and the Taj Mahal turns from silver to gold in the early sunshine, they go away, to return perhaps when the moon is full again.

Choose the best answer A, B, C or D to the questions (1.25p)

1. When was the Taj Mahal built?

A. more than 300 years ago

B. about 300 years ago

C. 300 years ago      

D. over 300 years ago

2. What shape is the visible moon when hundreds of people stay overnight outside the Taj Mahal?

A. round

B. half – round

C. oblong                  

D. crescent – shaped

3. When does the Taj Mahal appear to have a reddish colour?

A. in the early morning

B. at midday       

C. at sunset               

D. at night by moonlight

4. How many man – years did it take to build the Taj Mahal?

A. more than 340

B. more than 3,400             

C. more than 34,000

D. more than 340,000

5. What relation was Shah Jehan to the person buried in the Taj Mahal?

A. father

B. husband

C. son                        

D. wife

Fill in with NO MORE THAN 3 words (0.5p) (Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2 tại Toppy)

6. The Taj Mahal was built over 300 years ago by the Shah Jehan in __________.

7. When morning comes and the Taj Mahal turns from ________in the early sunshine.

IV. WRITING (2.5p)

Part 1: Rewritwe the following sentences using Double Passive (1p)

1. People report that those animals are  vulnerable and endangered.

=>  It is ____________________________________________________________.

2. People believe that her husband is a generous and romantic man.

=>  Her husband ____________________________________________________.

Part 2: Write a profile of the following astronaut, Valentina Tereshkova , based on given information. (1.5p)

– Date of birth:          March 6, 1937

– Place of birth:        Bolshoye Maslennikovo, Russia

– Known as:              The first woman to travel in space

– Career:       

+ 1945: start school

+ 1953: leave school to work in a textile plant

+ June 16, 1963: be launched into space aboard Vostok 6, spend almost three days in space.

+ November 1963: marry Andrian Nikolayev,  a cosmonaut.

+ Now: become an important member of the Communist Party and a representative of the Soviet government.

– Quote : “Once you have been in space, you appreciate how small and  fragile the Earth is”.

Đáp án đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2 (Đề số 1)

I. LISTENING

Part 1:

  1. B
  2. B
  3. A
  4. C

Part 2:

  1. INFINITE
  2. SCIENTISTS
  3. UNIVERSAL
  4. EARTH

II. LANGUAGE USE

Part 1:

  1. A
  2. D

Part 2: 

  1. D
  2. B
  3. C
  4. B
  5. D
  6. A
  7. B
  8. A
  9. D
  10. A

III. READING

Part 1: (0.75 p)

  1. C
  2. B
  3. C

Part 2 : (1.75)

  1. D
  2. A
  3. C
  4. D
  5. B
  6. India
  7. silver to gold

IV. WRITING (2.5p)

Part 1: 0.5/each

  1. It is reported that those animals are vulnerable and endangered .
  2. Her husband is believed to be a generous and romantic man

Part 2 :

Mỗi câu đúng được 0.25p, form : 0.25p

Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2 (Đề số 2)

A. Use of English ( 10 marks)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from that of the others by circling the letter A, B, C or D.

1. A. introduced                 B. added                      C. participated               D. appreciated

2. A. trends                         B. decisions                C.  markets                     D. offers

II. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

3. It was ___________1986 to 1992 that the Olympics were held every four years, except in 1916 and 1940 and 1944.

A. since                               B. in                              C. from                            D. on

4. Many species__________ in the 20th century.

A. become extinct

B. become extinction   

C. became extinct

D. became extinction

5. The factory is fined for discharging dangerous chemicals into the river.

A. releasing                       B. increasing                C. decreasing                D. keeping

6. I don’t know how ________ my thanks to your kindness.

A. express                          B. expressing               C. to express                D. expressed

7. When I came, they _____________chess.

A. are playing                    B. was playing              C. were playing             D. playing

8. By the time we got to the theater, the movie__________, so we missed the first five minutes.

A. had started                   B. started                      C. were starting            D. starts

9. There are some other ____________that I indulge in for a while, but they are not as interesting as collecting coins.

A. hobbies                         B. games                       C. collectors                 D. relaxation

10. ___________is the sport of fighting with long thin swords.

A. Basketball                     B. Fencing                     C. Hockey                     D. Wrestling

11. Neil Armstrong was the first man to _____ foot on the moon

A. try                                  B. let                               C. put                              D. set

12. That man, ________family is very poor, is standing in front of the hotel to ask for money.

A. whose                           B. whom                        C. who                            D. that

13. I have something interesting __________.

A. told you                        B. to tell you                  C. that tells you             D. telling you

14. If there ________ the fridge, the food would spoil.

A. were                             B. was                            C. wasn’t                         D. weren’t

15. – “Do you mind if I use your bike?” – “_________________.”

A. Yes, It’s my pleasure 

B. No, I don’t              

C. No, you can use it.   

D. Yes, I do

16. Linda: “Excuse me! Where’s the post office?” Maria: “______.”

A. I’m afraid not              B. Don’t worry              C. Yes, I think so               D. It’s over there

17. We may have a lot of energy if we can make full use ________the energy from the sun.

A. from                             B. on                              C. in                                    D. of

18. Dr Sales is the person _____.

A. in that I don’t have much confidence.

B. in whom I don’t have much confidence

C. I don’t have much confidence

D.  whom I don’t have much confidence in him

III. Choose the underlined part (A, B, C or D) that needs correcting.

19. It was on his birthday that she present him a book.

           A                B                 C                D

20. I find it interesting to take part in social activities hold by the school.

                A         B                     C                                            D

B. Writing: Rewrite sentences using the cues: ( 10 marks)

“Get on with your work!” the boss said to me.

=> ……………………………………………………………………………………………………………………………………..

The vegetables which are sold in this shop are grown without chemicals. (Reduce relative clause)

=> …………………………………………………………………………………………………….

The first thing that we should remember is that we don’t have enough money to carry out the project. (Reduce relative clause)

=>…………………………………………………………………………………………………….

It is believed that a buried treasure was hidden in the tomb. (Passive voice)

=>…………………………………………………………………………………………………….

My grandfather taught me how to collect books. (Cleft sentence)

=>…………………………………………………………………………………………………….

C. Reading: ( 10 marks)

I. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks.

The growth of cities and the (1)____________of industries in the nineteenth and twentieth centuries brought increasing pollution of the rivers and waterways. As a consequence, water purification treatments (2)_________become more and more important as a means of providing safe(3)__________.

            The most widely used method of water purification is water filtration plants (4)________ remove impurities from the water by passing it (5)__________sand, and in some systems, treating the water with elements such as chlorine.

1.A. developB. developingC. developedD. development
2.A. haveB. hasC. hadD. having
3.A. foodB. waterC. vegetablesD. rice
4.A. whereB. whoC. whoseD. which
5.A. throughB. toC. onD. with

II. Read the following passage and then answer the questions.

            There are few hobbies, which are so absorbing as fishing. People say that old men only seek fishing when they feel lonely. I don’t agree. After all I am not old, still I have so much liking for fishing.

            My school work stands in my way, so I could find time for going fishing only on weekends. During holidays, of course, when the weather is fine nothing pleases me more than fishing. I have a special hat, a small fishing basket and my favourite fishing rod. I purchase the necessary worms from the market and put them in the basket. Usually I start after breakfast. I leave work at home that I will return only after evening. Taking my coffee flask, and a few slices of bread, I walk off. My favourite fishing ground lies some two kilometers away from my house.

            Once I reach the place, I sit comfortably on the bank of the stream with reeds all around me. Fixing the worm to the hook, I throw the line into the water. It requires a lot of concentration to have en eyes on the plumb. Sometimes I succeed in landing one or two gold fish. Sometimes I wait for a long day, before I could catch even a small fish. But that does not detract me from going fishing.

            Sometimes I while away the slowly moving time by singing some popular hits. I feel that I am the monarch of all I survey. There is nothing to win and there is not much to lose. There is nobody to conserve and only nature keeps company. So one feels as though one is Yogi. I enjoy the ripples in the water. I enjoy the shoals of fish. I take pleasure in seeing the king fisher. Now and then I may be rewarded with the music of bird. In short, for those who can temperamentally enjoy loneliness, there is nothing fishing.

Questions:

1. What is the writer’s most favourite hobby?

=>…………………………………………………………………………………………………

2. Is he able to go fishing on Sundays ?

=>…………………………………………………………………………………………………

3. Where is his favourite fishing ground?

=>…………………………………………………………………………………………………

4. Why does the writer feel that he is the monarch of all his survey?

=>…………………………………………………………………………………………………

5. What does he enjoy?

=>…………………………………………………………………………………………………

Đáp án đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2 (Đề số 2)

1. A6. C11. D16. D
2. C7. C12. A17. D
3. C8. A13. B18. B
4. C9. A14. D19. D
5. A10. B15. C20. D

IV. Rewrite sentences using the cues:

1. “Get on with your work!” the boss said to me.

=> The boss told me to get on with my work.

2. The vegetables which are sold in this shop are grown without chemicals. (Reduce relative clause)

=> The vegetables sold in this shop are grown without chemicals.

3. The first thing that we should remember is that we don’t have enough money to carry out the project. (Reduce relative clause)

=> The first thing to remember is that we don’t have enough money to carry out the project.

4. It is believed that a buried treasure was hidden in the tomb. (Passive voice)

=> A buried treasure is believed to have been hidden in the tomb.

5. My grandfather taught me how to collect books. (Cleft sentence)

=> It was my grandfather who / that taught me how to collect books.

V. Reading

1. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks.

1. D2. A3. B4. D5. A

2. Read the following passage and then answer the questions.

1. What is the writer’s most favourite hobby?

=> His most favourite hobby is fishing.

2. Is he able to go fishing on Sundays ?

=> Yes, he is.

3. Where is his favourite fishing ground?

=> His favourite fishing ground lies some two kilometers away from his house.

4. Why does the writer feel that he is the monarch of all his survey?

=> Because for him, there is nothing to win and there is not much to lose.

5. What does he enjoy?

=> He enjoys the shoals of fish. He takes pleasure in seeing the king fisher. Now and then he may be rewarded with the music of bird.

Ngữ pháp ôn tập đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2 trọng tâm

1. Mệnh đề quan hệ

Chúng ta thường dùng mệnh đề quan hệ để giải thích rõ cho danh từ đứng trước nó.

Ví dụ: My teacher who help me learning English well

Từ “Who” ở đây là mệnh đề quan hệ dùng để xác định danh từ “My teacher” đúng trước. Nếu bỏ nó đi câu vẫn thành một câu hoàn chỉnh: My teacher help me learning English well.

Các dạng mệnh đề quan hệ:

Who: làm chủ ngữ và đại diện cho người

Which: có thể đảm nhận vai trò chủ ngữ, tân ngữ và đại diện cho vật.

Whose: đại diện sở hữu cho người và vật

Whom: đại diện cho tân ngữ chỉ người

That: Đại diện cho chủ ngữ chỉ người, vật, đặc biệt trong mệnh đề quan hệ xác định (who, which vẫn có thê sử dụng được)

2. Can, could and be able to

a. Cách sử dụng “can, could”

Modal Verbs

Cách dùng

Ví dụ

Chú ý

Can

Diễn tả khả năng hiện tại hoặc tương lai mà một người có thể làm được gì, hoặc một sự việc có thể xảy ra.

I can swim

Can và could còn được dùng trong câu hỏi đề nghị, xin phép, yêu cầu.

VD: Could you please wait a moment?

Could

Diễn tả khả năng xảy ra trong quá khứ

My brother could speak English when he was five

b. Cách sử dụng “be able”

Có thể dùng “be able” thay thế cho “can”.Tuy nhiên, “can” hay được sử nhiều và thông dụng hơn.

3. Liên từ

Trong đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2, học sinh chú trọng những liên từ quan trọng sau.

a. Liên từ kết hợp

Các danh từ kết hợp gồm: for, and, nor, but, or, yet, so. Ta có mẹo nhớ các liên từ kết hợp này như sau: FANBOYS (F – for, A – and, N – nor, B – but, O – or, Y – yet, S – so)

For: lý giải lý do của hành động (dùng giống Because)

Lưu ý: chỉ sử dụng “for” ở giữa câu, đứng trước phải có dấu phẩy (,) và theo sau là một mệnh đề.

And: Thêm hoặc bổ sung thứ gì đó với một một thức khác.

Nor: Dùng để thêm một ý phủ định vào ý định phủ định đã được nói ra trước đó.

But: Dùng để diễn tả sự đối lập, ngược lại.

Or: Dùng để diễn tả thêm một lựa chọn khác.

Yet: tương tự “But”

So: Dùng để diễn ta một kết quả, ảnh hưởng của hành động sự việc được nhắc tới trước đó.

Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2
Đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2

b. Liên từ tương quan

Một vài liên từ thường kết hợp các từ khác để tạo thành các tương quan liên từ. Chúng thường được sử  dụng theo cặp để liên kết các cụm từ hoặc mệnh đề có chức năng tương đương mặt ngữ pháp.

Liên từ thuộc nhóm này gồm có:

both… and… (vừa… vừa… ), not only… but also… (Không những… mà còn… ), either… or (hoặc… hoặc…. ), neither… nor (không…. cũng không), whether… or (dù… hay… ), as/so… as (như là, bằng/không bằng, không như), no sooner… than… hoặc hardly/scarcely/barely… when (vừa mới… thì… ), so/such… that (đến mức… đến nỗi)

c. Liên từ phụ thuộc

Loại liên từ phụ thuộc nối kết các nhóm từ, cụm từ hoặc mệnh đề có chức năng khác nhau, nối mệnh đề phụ với mệnh đề chính trong câu.

Liên từ thuộc nhóm này gồm:

after (sau khi), as/when (khi), as soon as (ngay khi), before (trước khi), just as (vừa lúc), once (một khi), since (từ khi), until/till (cho đến khi), while (trong khi), because/now that/since/as/seeing that (vì), so (vì vậy), therefore/thus/hence/consequently (do đó, do vậy),…

Ngoài những ngữ pháp trên, học sinh cần chú ý ôn tập các thì trọng tâm, câu điều kiện, câu so sánh, cách sử dụng đại từ phản thân, … mà Toppy đã giải thích rõ ràng ở các bài trước để đạt điểm cao nhất trong đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2.

>>> Có thể bạn quan tâm: Đề thi toán 11 học kì 2 – Trọn bộ các dạng bài có đáp án mới nhất

Toppy – Hỗ trợ đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2 đạt điểm cao

Toppy là nền tảng giáo dục trực tuyến cho mọi lứa tuổi. Chúng tôi chuyên cung cấp tài liệu, kiến thức hữu ích và hỗ trợ học sinh đạt điểm cao trong đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2.

Tại Toppy không chỉ có các giáo viên chuyên nghiệp, phương pháp giáo dục tiên tiến, mà còn áp dụng nhiều trí tuệ nhân tạo (AI) trong giảng dạy, đánh giá kết quả học tập và nhắc nhở học sinh học bài mỗi ngày.

Đây không chỉ là điều kiện để các em nâng cao điểm số trong đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2. Học sinh sớm có cơ hội thực hành và làm quen với công nghệ giáo dục hàng đầu hiện nay.

Toppy cam kết 100% nâng cao điểm số điểm số môn tiếng Anh cho mọi học sinh, ở mọi lứa tuổi với chi phí online tiết kiệm nhất.

Đăng ký trải nghiệm 120 phút học miễn phí tại Toppy ngay.

Bộ đề thi tiếng Anh lớp 11 học kì 2 và ngữ pháp trọng đây trên đây mong rằng đã giúp học sinh ôn tập, hệ thống kiến thức và nâng cao kỹ năng giải đề của mình. Nếu có gì thắc mắc và cần hỗ trợ trong học tập và chuyên môn, hãy liên hệ ngay với Toppy. Tìm hiểu nhiều hơn tại https://toppy.vn

Giới thiệu về TOPPY
ICON

TOPPY nền tảng học trực tuyển áp dụng công nghệ AI nhắc học thông minh, chấm chữa bài tự động giúp cho học sinh dễ dàng khắc phục lỗ hổng kiến thức.

Với hàng nghìn chủ điểm kiến thức các môn từ lớp 1 tới lớp 12 và video bài giảng sinh động, hấp dẫn, lộ trình học rõ ràng sẽ giúp con chủ động nắm bắt kiến thức và nâng cao điểm số trên lớp